Punavarpunen tarjoaa perheille osa- ja kokopäiväistä varhaiskasvatusta sekä esiopetusta puutalossa Oulun Intiössä. Päiväkodissamme lapsi voi aloittaa noin 1-vuotiaana ja jatkaa aina koulupolun alkuun. Punavarpusessa kodinomainen tunnelma askareineen ja leikkeineen asettuu osaksi päivän, viikon ja vuodenkierron rytmiä. Tämä asettaa lapselle turvalliset raamit leikkiä ja ilmaista itseään läsnä olevan aikuisen tukemana ja ohjaamana. Päiväkodissamme käytetyt luonnonmukaiset materiaalit, tuoksut ja värit herättelevät lasten kehittyviä aisteja. Punavarpusen toiminta perustuu steinerpedagogiikalle.
Lue lisää meistä ja steinerpedagogiikasta täältä.
Punavarpusessa lapset toimivat kolmessa pesäryhmässä: pienimpien lasten Vihervarpula, 2–4- vuotiaiden Sinivarpula ja 4–6-vuotiaiden Punavarpula. Yhdessä he muodostavat Punavarpusten sisarusparven. Päiväkodin arjessa leikitään vapaasti, ulkoillaan isolla, omalla pihalla, lauletaan, leivotaan, taiteillaan ja tehdään retkiä. Päivään kuuluu lepohetki, joka kuluu pienimmillä nukkuen, isommilla lapsilla tarinoiden. Tarinat, rytmisyys sekä vuodenkierron ja luonnon seuraaminen näkyvät Punavarpusessa eri tavoin yhteisissä aamupiireissä, leikeissä, arjen askareissa ja vuodenajan juhlissa.
Toimintavuotemme alkaa elokuun alussa ja päättyy juhannusviikolla. Lomien ajan päiväkotimme on suljettu: syysloma vko 42, joululoma ja hiihtoloma vko 10.
Tiedustele meiltä vapaita hoitopaikkoja ja varaa aika tutustumiselle “Hae hoitopaikkaa”-lomakkeella.
Yksityisenä oululaisena päiväkotina olemme Oulun kaupungin palvelusetelimallin piirissä. Palveluseteli kattaa valtaosan päivähoitomaksuista. Hoitosopimuksen allekirjoittamisen jälkeen haetaan palveluseteli Oulun kaupungin sähköisen asioinnin kautta.
Löydät ajantasaisen hinnastomme täältä.
Palvelusetelin hakeminen ja lisätietoa yksityisestä varhaiskasvatuksesta Oulun kaupungin sivuilta:
Vuodenkierto ja vuodenajan juhlat Punavarpusessa
Leikin, leivonnan, maalaamisen, ulkoilun ja askareiden rytmittämässä arjessa juhlat tuovat lahjana sadunhohtoa, kimallusta ja muistoja elämäämme. Vuodenajan juhlat eri laatuineen, tunnelmineen ja tuoksuineen liittävät lapsen rytmiseen aikaan, jonka hän voi kokea tunteenomaisesti. Vuodenkiertoon ja eri juhliin liittyvät lorut ja laulut kantautuvat lasten mukana aamupiireistä ja leikeistä koteihinkin.
Kauden alussa, syksyn värien hehkuessa, vietämme kullanhohtoista sadonkorjuujuhlaa herkutellen maan antimilla ja iloiten syksystä laulaen ja soittaen. Putoavien lehtien ja hämärtyvien iltojen myötä kuljemme kohti pimeää aikaa, johon lyhtyjuhla tuo valoaan. Sen valon hohteessa kuljemme adventin siniseen hämärään ja odotukseen. Joulukynttilöiden loisteessa, helikellojen helkkyessä valmistuvat tonttujen paketit ja joulun salaisuudet. Juhlan aika jatkuu loppiaisen jälkeen viisaiden kuninkaiden kuljettaessa meitä kohti laskiaisen ja talven riemuja. Mäkeä laskien ja hiihtäen nautimme ulkoleikeistä ja lisääntyvästä valosta. Pääsiäinen avautuu pimeän portin kautta valoisaan pääsiäispuutarhaan. Keväällä kylvämme siemenet, joiden kasvua saamme seurata samalla kun valmistaudumme kesän tuloon. Kevätjuhlaa vietämme leikkien piirileikkejä, juhlien esikoululaisia koulutielle onnea toivottaen. Kevätjuhlan myötä, ennen juhannusta, pikku varpuset lennähtävät kesän viettoon. Kesän lämpöä ja valoa keränneenä aloitamme uuden kauden jälleen elokuun alussa.
Tärkein juhla vuodessa on kuitenkin lapsen oma syntymäpäiväjuhla. Sitä vietämme lapsen varhaisimmista vuosista kertoen ja yhdessä juhlien. Päivänsankari saa olla huomion keskipisteenä kantaen yllänsä juhlakruunua ja –viittaa.
Punavarpunen järjestää varhaiskasvatuksen lisäksi esiopetusta. Teemme yhteistyötä Oulun steinerkoulun kanssa ja käytössämme on myös ihastuttava Villa Pukkilan ympäristö Hietasaaressa.
Steinerpedagogisessa esiopetuksessa lapset oppivat leikkien, liikkuen, tutkien, erilaisia työtehtäviä tehden sekä taiteellisessa toiminnassa itseään ilmaisten. Siihen kuuluu jäljittelyn ja tekemisen kautta tapahtuva oppiminen, kannustava ja luova ilmapiiri sekä rytmin ja vuodenkierron seuraaminen. Uusilla opittavilla taidoilla ja tiedoilla on tärkeää olla yhteys lasten arkeen ja kokemusmaailmaan. Oppimiseen kuuluu kiirettömyys, leikki, rytmi ja lapsen mielikuvituksen ja itseilmaisun kehittymisen tukeminen. Lapsi kasvaa omassa tahdissaan ja liittyy maailmaan oman tekemisen ja kokemisen kautta.
Esiopetuksemme on kaikille avointa ja maksutonta. Esiopetusta täydentävää varhaiskasvatusta varten haetaan hoitosopimuksen allekirjoittamisen jälkeen Oulun kaupungilta palveluseteli, joka kattaa valtaosan päivähoitomaksusta. Palveluseteli haetaan Oulun kaupungin sähköisen asioinnin kautta. Esiopetuksen on jatkuva ilmoittautuminen. Tiedustele meiltä vapaita esiopetuspaikkoja ja varaa aika tutustumiselle.